Background

Έρχεται το «αντίπαλο δέος» του ChatGPT από την Alibaba για την τεχνητή νοημοσύνη

O τομέας cloud computing του κολοσσού προσφέρει κωδικούς σε εταιρικούς πελάτες οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το νέο μοντέλο ΤΝ με ονομασία «Tongyi Qianwen», σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας

Τους τελευταίους μήνες, εταιρείες τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο αποκάλυψαν τα δικά τους λεγόμενα γενετικά chatbot AI. Νωρίτερα φέτος, η Alibaba αποκάλυψε ότι εργαζόταν σε έναν αντίπαλο του ChatGPT. Το Tongyi Qianwen μεταφράζεται χονδρικά ως «αναζήτηση απάντησης κάνοντας χίλιες ερωτήσεις», αν και η Alibaba δεν έχει δώσει αγγλική εκδοχή του ονόματος.

«Βρισκόμαστε σε μια τεχνολογική κρίσιμη στιγμή που καθοδηγείται από τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη και το cloud computing», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alibaba, Ντάνιελ Ζανγκ κατά την κυκλοφορία του Tongyi Qianwen, σύμφωνα με το BBC. Η εταιρεία είπε ότι το Tongyi Qianwen, το οποίο μπορεί να λειτουργεί στα αγγλικά καθώς και στα κινέζικα, θα προστεθεί αρχικά στο DingTalk, την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στο χώρο εργασίας της Alibaba.

Θα εκτελεί μια σειρά από εργασίες, όπως η μετατροπή των συνομιλιών στις συναντήσεις σε γραπτές σημειώσεις, η σύνταξη email και η σύνταξη επιχειρηματικών προτάσεων, ανέφερε η εταιρεία. Η Alibaba είπε ότι θα ενσωματωθεί επίσης στο Tmall Genie, το οποίο είναι παρόμοιο με το έξυπνο ηχείο φωνητικού βοηθού Alexa της Amazon.

Το ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη έχει αυξηθεί από την κυκλοφορία του ChatGPT από το OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft τον Νοέμβριο. Το Generative AI είναι ικανό να μάθει από δεδομένα του παρελθόντος για να δημιουργήσει περιεχόμενο που δεν διακρίνεται από την ανθρώπινη εργασία.

Μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα που μοιάζει με άνθρωπο και μπορεί επίσης να μιμηθεί άλλα στυλ γραφής, χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο όπως ήταν το 2021 ως βάση δεδομένων του.

Η Microsoft έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια για την τεχνολογία, η οποία προστέθηκε στη μηχανή αναζήτησής της Bing τον Φεβρουάριο. Ο αμερικανικός κολοσσός λογισμικού είπε επίσης ότι θα ενσωματώσει μια έκδοση του ChatGPT στις εφαρμογές του Office, που συμπεριλαμβάνει τα Word, Excel, PowerPoint και Outlook.

Τον περασμένο μήνα, μια ομάδα προσωπικοτήτων υψηλού προφίλ στον κλάδο της τεχνολογίας ζήτησε να ανασταλεί η κυκλοφορία ισχυρών συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης εν μέσω φόβων ότι απειλούν την ανθρωπότητα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Ίλον Μασκ, και ο συνιδρυτής της Apple, Στιβ Βόζνιακ, ήταν μεταξύ εκείνων που υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή προειδοποιώντας για πιθανούς κινδύνους και υποστήριξαν ότι ο αγώνας για την ανάπτυξη συστημάτων AI είναι εκτός ελέγχου.

Εν τω μεταξύ, μια πρόσφατη έκθεση της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs υπολόγισε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αντικαταστήσει 300 εκατομμύρια θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ιταλία έγινε η πρώτη δυτική χώρα που μπλόκαρε το ChatGPT, με την αρχή προστασίας δεδομένων της χώρας να επικαλείται ανησυχίες για το απόρρητο.

ΠΗΓΗ

Tagged as:

About the author call_made

Νίκος Γεωργακόπουλος

Ο Νίκος Γεωργακόπουλος είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και βρίσκεται στον χώρο απο το 1989 . Με μακρά εμπειρία σε σταθμούς των FM και αργότερα σε διάφορα web ραδιόφωνα. Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση ραδιοφωνικού παραγωγού. Απο το 2014 μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού www.simpleradio.gr . Επίσης , αναλαμβάνει την κατασκευή ιστοσελίδων σε περιβάλλον WordPress και την δημιουργία ραδιοφωνικών και ηχητικών spots .

More posts

Be the first to leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέα podcasts. Ανεβάστε τα podcast σας στην πλατφόρμα μας και δείτε τα να απογειώνονται !

0%

Συνδεθείτε για να απολαύσετε τα πλήρη πλεονεκτήματα

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να συνεχίσετε.

LoginRegister

Απολαύστε το πλήρες πλεονέκτημα της premium πρόσβασης.

Go premiumLogin

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation