Listeners:
Top listeners:
SUN AND SEA 1 Γιάννα Γκαλούφα
SUN AND SEA Γιάννα Γκαλούφα
Χαρούλα Αλεξίου αφιέρωμα. Θεόφιλος Δεμερτζής
Μαζί με τον Γιώργο Βούλγαρη (Back to the future) Νίκος Γεωργακόπουλος
Back to the future 22/6/2023 Νίκος Γεωργακόπουλος
Happy Holiday - 22/6/23 Γιάννα Γκαλούφα
TV music - here today 20/6/2023 Γιάννα Γκαλούφα
Sources of Desire 2-6-2023 Θεόφιλος Δεμερτζής
Back to the future 8/6/2023 Νίκος Γεωργακόπουλος
SIMPLERADIO-GOLDENOLDIES 31-5-23 TINA TURNER Στέλιος Σοφιανόπουλος
News Νίκος Γεωργακόπουλος 12 Σεπτεμβρίου, 2023
Τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ
Κίνδυνος για αύξηση των ασθενειών στους σκύλους παρουσιάζεται στις ΗΠΑ καθώς υπάρχει κίνημα αντιεμβολιαστών και ανάμεσα στους κηδεμόνες κατοικιδίων.
Αυτό προκύπτει από τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Βοστώνης καθώς συνολικά 53% από τους κηδεμόνες που ερωτήθηκαν, θεωρούν ότι τα εμβόλια για τους σκύλους είναι αναποτελεσματικά, άχρηστα ή δεν είναι ασφαλή.
Η έρευνα με τίτλο «διστακτικότητα για τον εμβολιασμό σκύλων» δημοσιοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου και δείχνει πως το 37% των ερωτηθέντων θεωρούν πως δεν είναι ασφαλή τα εμβόλια για τους σκύλους, το 30% τα βρίσκει άχρηστα και το 22% τα κρίνει αναποτελεσματικά.
Όπως ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο κύριος συγγραφέας της μελέτης, βοηθός καθηγητή Ματ Μότα «γνωρίζαμε ότι υπάρχει διστακτικότητα για τον εμβολιασμό των σκύλων από τις ατεκμηρίωτες και βιωματικές εμπειρίες, αλλά δεν ξέραμε πόσο διάχυτη ήταν. Παράλληλα, ο Ματ Μότα θεωρεί πως η συγκεκριμένη έρευνα είναι η πρώτη που διενεργείται σχετικά με τον εμβολισμό των σκύλων.
Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ με τον εμβολιασμό των σκύλων, λίγα εμβόλια -μεταξύ των οποίων και αυτό της λύσσας- είναι υποχρεωτικά σε πολλές αμερικανικές πολιτείες.
Οι κτηνίατροι, πάλι, προσπαθούν να πείσουν τους κηδεμόνες σκύλων να κάνουν στα κατοικίδια τους τα εμβόλια και για άλλες ασθένειες, όπως τον παρβοϊό, την ηπατίτιδα και τη μόρβα.
Σύμφωνα με τον Ματ Μότα, «αν υπάρχουν περισσότεροι ανεμβολίαστοι σκύλοι, ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών αυξάνεται και το ίδιο συμβαίνει και για τους κτηνιάτρους, σαν την αδελφή μου, όλοι εμείς που τυχόν θα έρθουμε σε επαφή με ανεμβολίαστα κατοικίδια, δυνητικά κινδυνεύουμε να νοσήσουμε.
Την έκπληξή του για τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας εξέφρασε και ο κτηνίατρος σε κλινική του δυτικού Χόλιγουντ, Τοντ Κάλσιν, καθώς δεν περίμενε να είναι τόσο διαδεδομένο αυτό το φαινόμενο στους κηδεμόνες σκύλων, αν και συμπλήρωσε πως ταιριάζει με τις ερωτήσεις που του κάνουν όσοι επισκέπτονται το ιατρείο του.
«Αυτό το περιβάλλον με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και με όλα τα άλλα που συμβαίνουν… έχει αρχίσει να προβάλλεται και στα κατοικίδια» συμπλήρωσε ο Τοντ Κάλσιν.
Την ίδια ώρα, την περίοδο της πανδημίας της COVID-19, πολλοί φαίνεται πως έχασαν την εμπιστοσύνη τους και στα παιδικά εμβόλια, όπως αυτά κατά της ιλαράς και της πολιομυελίτιδας, όπως καταδεικνύει έκθεση της UNICEF που έγινε τον περασμένο Απρίλιο.
Όπως ανέφερε στο Reuters, η 42χρονη κηδεμόνας σκύλου, Πάτι Σόζα, από το Λαγκούνα Μπιτς, τα ευρήματα της έρευνας είναι «σοκαριστικά». Όπως δήλωσε στο πρακτορείο, «προσπαθείς να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς, αλλά ο άλλος αρνείται να κάνει το δικό του χρέος. Δεν είναι αστείο, καθόλου αστείο».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
About the author call_made
Ο Νίκος Γεωργακόπουλος είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και βρίσκεται στον χώρο απο το 1989 . Με μακρά εμπειρία σε σταθμούς των FM και αργότερα σε διάφορα web ραδιόφωνα. Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση ραδιοφωνικού παραγωγού. Απο το 2014 μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού www.simpleradio.gr . Επίσης , αναλαμβάνει την κατασκευή ιστοσελίδων σε περιβάλλον WordPress και την δημιουργία ραδιοφωνικών και ηχητικών spots .
Νέα podcasts. Ανεβάστε τα podcast σας στην πλατφόρμα μας και δείτε τα να απογειώνονται !
Copyright 2023@Simple Podcasts
Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.
✖
Be the first to leave a comment