Background

Αντώνης Λουδάρος: Είναι έμφυτη η κλίση προς την υποκριτική, όχι όμως και η εξέλιξη

ADVERTORIAL

Πόσο εύκολος δρόμος είναι η υποκριτική; Υπάρχει τελικά τρόπος να διδαχθεί; Ή είναι κάτι έμφυτο; Ο Αντώνης Λουδάρος, καθηγητής Υποκριτικής στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Έκτη Τέχνη» κάνει πάντως λόγο για δύσβατο δρόμο, αν και διευκρινίζει πως στη δική του περίπτωση δεν αισθάνεται δάσκαλος, αλλά ότι μοιράζεται εμπειρίες πολλών χρόνων με νέους συναδέλφους. 

«Όποιος ισχυριστεί πως είναι εύκολος δρόμος, σίγουρα ψεύδεται. Η ευθύνη είναι τεράστια. Σε κοιτούν πόσα ζευγάρια μάτια με μία αγωνία για το τί θα πεις και τις περισσότερες φορές το κρατούν ως κάτι θέσφατο. Αντιλαμβάνεσαι πως πρέπει να φιλτράρεις πολύ καλά αυτά που θα πεις, πώς θα τα πεις και έχοντας πάντα ως σημαντική παράμετρο το πόσο διαφορετικοί είναι οι μαθητές που έχεις απέναντί σου», λέει.

Όπως εξηγεί, αν και στο σανίδι αισθάνεται πιο άνετα, μέσα από τη διαδικασία της διδασκαλίας νιώθει πως γίνεται κι εκείνος καλύτερος και συναντά κομμάτια του εαυτού του, που δεν συνειδητοποιεί ότι τα διαθέτει όταν παίζει πάνω στη σκηνή

Όσο για το αν υπάρχει τελικά τρόπος να διδάξει κανείς την υποκριτική ή είναι κάτι έμφυτο, απαντά πως έμφυτη είναι η κλίση προς την υποκριτική, όχι όμως και η εξέλιξη. «Αυτή απαιτεί κόπο, δουλειά και πολλή όρεξη. Συναντάμε πολλές φορές παιδιά με όχι εμφανές ταλέντο και δουλεύοντας σκληρά ξεπερνούν ανθρώπους που έχουν αυτό το έμφυτο ταλέντο. Οπότε η διδασκαλία της υποκριτικής βοηθάει στο να βρουν τρόπο να εξελίξουν την κλίση που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και να αποκτήσουν ευχέρεια όσοι αγαπούν την υποκριτική και να μεταμορφωθούν σε ικανούς ερμηνευτές», σημειώνει.

Τι είναι αυτό που τον έκανε, όμως, να επιλέξει να διδάξει στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Έκτη Τέχνη»; «Το ότι είναι μία νεοσύστατη σχολή από έναν νέο άνθρωπο ικανό, γεμάτο όνειρα και μεγάλη αγάπη γι’ αυτό που κάνει την Βάσια Αργέντη. Μία καλλιτέχνης που θέλει μαζί με εμάς να προσφέρει τον καλύτερο της εαυτό. Υπάρχει απίστευτη οργάνωση, επαγγελματισμός, ζεστασιά, γνώση και μεγάλος πάθος για το θέατρο και την εκπαίδευση», σημειώνει.

Δεδομένου μάλιστα πως βρισκόμαστε στην περίοδο των αιτήσεων εισαγωγικών εξετάσεων, θεωρεί πως ο λόγος που πρέπει κάποιος να δώσει εξετάσεις και στη συγκεκριμένη σχολή, «είναι αυτή η φροντίδα, το υπέροχο κλίμα και η ανιδιοτελής αγάπη που δεν τη συναντά κανείς εύκολα». «Για τους λόγους που κι εγώ επέλεξα να διδάξω εκεί. Έχει σπουδαίους δασκάλους και ένα πρόγραμμα πλήρες. Ακόμη, η σχολή κτηριακά προσφέρει ωραίους χώρους διδασκαλίας και ένα Black Box Theatre για τις παρουσιάσεις των μαθητών μας. Πραγματικά είμαστε μία καλλιτεχνική φωλιά και περνάμε πολύ όμορφα όλοι μαζί. Αυτό είναι κάτι που το εισπράττει κανείς ακόμη και τα λίγα λεπτά που έρχεται να δώσει εξετάσεις στη σχολή μας», προσθέτει.

Τον φετινό χειμώνα o Αντώνης Λουδάρος πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Άντρες με τα όλα τους» στο Θέατρο Βέμπο, που συνεχίζεται, αν και ήδη συζητάει «κι άλλα όμορφα για τη δεύτερη σεζόν», όπως λέει χαρακτηριστικά, που «εν καιρώ θα ανακοινωθούν». 

ΠΗΓΗ

About the author call_made

Νίκος Γεωργακόπουλος

Ο Νίκος Γεωργακόπουλος είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και βρίσκεται στον χώρο απο το 1989 . Με μακρά εμπειρία σε σταθμούς των FM και αργότερα σε διάφορα web ραδιόφωνα. Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση ραδιοφωνικού παραγωγού. Απο το 2014 μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού www.simpleradio.gr . Επίσης , αναλαμβάνει την κατασκευή ιστοσελίδων σε περιβάλλον WordPress και την δημιουργία ραδιοφωνικών και ηχητικών spots .

More posts

Be the first to leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέα podcasts. Ανεβάστε τα podcast σας στην πλατφόρμα μας και δείτε τα να απογειώνονται !

0%

Συνδεθείτε για να απολαύσετε τα πλήρη πλεονεκτήματα

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να συνεχίσετε.

LoginRegister

Απολαύστε το πλήρες πλεονέκτημα της premium πρόσβασης.

Go premiumLogin

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation