Background

Βανδαλισμοί σε μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Ροδόπη- Αντιδράσεις από το τουρκικό ΥΠΕΞ

«Αναμένουμε να συλληφθούν οι δράστες», λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ

Βανδαλισμός σημειώθηκε στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του Πολυάνθου στη Ροδόπη, με την υπόθεση να διερευνάται από την αστυνομία.

Άγνωστοι μπήκαν στο μουσουλμανικό νεκροταφείο και προχώρησαν σε βανδαλισμούς, σπάζοντας τάφους και πλάκες. Ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, καταδίκασε τον βανδαλισμό στο μουσουλμανικό νεκροταφείο.

Ειδικότερα, σε σχετική του δήλωση ο Γιώργος Καλαντζής ανέφερε ότι «ο βανδαλισμός τάφων στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του Πολυάνθου στον νομό Ροδόπης αποτελεί ντροπή και ύβρη που συναντά την αποδοκιμασία όλων μας».

«Η αστυνομία αμέσως μόλις ενημερώθηκε, ξεκίνησε τη διεξαγωγή έρευνας για να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ελπίζουμε αυτή η έρευνα να δώσει απαντήσεις και για τα κίνητρα μιας τέτοιας αδιανόητης πράξης», σημείωσε.

«Ο Πολύανθος πρόσφατα δοκιμάστηκε σκληρά από τη μεγάλη πυρκαγιά και οι κάτοικοί του, ενωμένοι, υποστήριξαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο έργο τους. Η ελληνική πολιτεία είναι ο εγγυητής ότι αυτή η ενότητα δεν θα απειληθεί από κανέναν» συμπλήρωσε στη δήλωσή του ο Γιώργος Καλαντζής. 

Τουρκικό ΥΠΕΞ για βανδαλισμό: Αναμένουμε να συλληφθούν οι δράστες

Για τον βανδαλισμό εξέδωσε ανακοίνωση και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με την οποία καταδικάζει και η Άγκυρα το περιστατικό, αναφερόμενη για ακόμη μία φορά στην ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» στην περιοχή της Θράκης.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται: 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την πράξη του σπασίματος των ταφοπλακών στο νεκροταφείο της τουρκικής μειονότητας στο Narlikoy της Δυτικής Θράκης από αγνώστους το Σαββατοκύριακο. Σημειώσαμε τη δήλωση του γενικού γραμματέα του ελληνικού υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με το προαναφερθέν αποτρόπαιο περιστατικό, αναφέροντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα.

Αναμένουμε οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό, να καταδικαστούν με την τιμωρία που τους αξίζει και να διευκρινιστούν οι λόγοι πίσω από το περιστατικό από τις ελληνικές αρχές. Μεταφέρουμε τις καλύτερες ευχές μας στους συμπατριώτες μας που ζουν στο Narlikoy και μοιραζόμαστε τη θλίψη τους.

Το γεγονός ότι ακόμη και τα νεκροταφεία των μουσουλμάνων στοχοποιούνται στο πλαίσιο του αυξανόμενου αντι-ισλαμισμού σε όλη την Ευρώπη αποκαλύπτει τη σημασία και τον επείγοντα χαρακτήρα του αγώνα που πρέπει να δοθεί για να υπερασπιστούμε τις κοινές μας ανθρώπινες αξίες. Καλούμε τη γειτονική μας Ελλάδα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, να αποτρέψει παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον και να εξασφαλίσει την ειρήνη και την ασφάλεια της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ

About the author call_made

Νίκος Γεωργακόπουλος

Ο Νίκος Γεωργακόπουλος είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και βρίσκεται στον χώρο απο το 1989 . Με μακρά εμπειρία σε σταθμούς των FM και αργότερα σε διάφορα web ραδιόφωνα. Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση ραδιοφωνικού παραγωγού. Απο το 2014 μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού www.simpleradio.gr . Επίσης , αναλαμβάνει την κατασκευή ιστοσελίδων σε περιβάλλον WordPress και την δημιουργία ραδιοφωνικών και ηχητικών spots .

More posts

Be the first to leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέα podcasts. Ανεβάστε τα podcast σας στην πλατφόρμα μας και δείτε τα να απογειώνονται !

0%

Συνδεθείτε για να απολαύσετε τα πλήρη πλεονεκτήματα

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να συνεχίσετε.

LoginRegister

Απολαύστε το πλήρες πλεονέκτημα της premium πρόσβασης.

Go premiumLogin

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation