Background

Εργαζόμενος πούλησε τον σκύλο του μετά το τέλος της τηλεργασίας – Ο CEO χαιρέτισε τη «θυσία» του

Έντονες αντιδράσεις στις δηλώσεις του

Μετά την επίσημη κήρυξη του τέλους της πανδημίας, πολλές επιχειρήσεις ανάγκασαν τους εργαζομένους τους να επιστρέψουν στο γραφείο, ύστερα από περισσότερα από δύο χρόνια τηλεργασίας.

Στην περίπτωση ενός υπαλλήλου της Clearlink, το τέλος της εξ αποστάσεως εργασίας τον οδήγησε στο να «πουλήσει τον σκύλο της οικογένειας», κάτι που χαιρέτησε ο CEO της επιχείρησης, James Clarke. 

Η Clearlink, είναι μια εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ με έδρα το Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα στις ΗΠΑ. 

Η αντίδραση αυτή του Clarke, όπως και οι δηλώσεις του κατά εργαζομένων γυναικών με παιδιά και γενικώς του θεσμού της τηλεργασίας, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. 

«Ορισμένοι από τους εργαζομένους μας θα μπορούσαν να δουλεύουν για δύο διαφορετικές επιχειρήσεις, δεν το γνωρίζουμε» είπε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου. 

Αναφέρθηκε στις «θυσίες» που κάνουν ορισμένοι υπάλληλοι για να επιστρέψουν στο γραφείο και ανέφερε το παράδειγμα του ατόμου που πούλησε το κατοικίδιό του.

«Έχω θυσιάσει πράγματα και όσοι είναι εδώ έχουν επίσης θυσιάσει πολλά για να είναι εδώ» είπε. Όσον αφορά για την πώληση του σκύλου, παρότι είπε ότι το γεγονός τον λυπεί, σημείωσε πως «αυτές είναι οι θυσίες που γίνονται και σας τιμώ για αυτές τις θυσίες».

Στο βίντεο, ο Clarke δεν επικεντρώνει την κριτική του μόνο σε θέματα που άπτονται με την αμοιβή των εργαζομένων αλλά στρέφει και τα «βέλη» του στις εργαζόμενες μητέρες, λέγοντας πως «σε γενικές γραμμές, αυτή η πορεία δεν είναι δίκαιη ούτε για τον εργοδότη σας ούτε δίκαιη για αυτά τα παιδιά». 

Διευκρίνισε πως δεν κριτικάρει την ίδια τη μητρότητα, αλλά άφησε να εννοηθεί πως δεν φτάνουν οι ώρες της μέρες και για τους δύο ρόλους. 

Οι χρήστες των social media δεν άφησαν αναπάντητα τα λεγόμενά του, κάνοντας λόγο για «ανισόρροπες δηλώσεις», «τρέλα» αλλά και χαρακτηρίζοντάς τον «εφιάλτη του ανθρώπινου δυναμικού». 

«Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να εμπιστεύεστε τις “αξίες” μιας εταιρείας» έγραψε ένας χρήστης του Twitter. «Σέβονται τόσο πολύ την ισορροπία εργασίας/προσωπικής ζωής που δεν μπορείς να έχεις ούτε σκύλο».

Το απόσπασμα έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την κατακεραύνωση ενός άλλου διευθύνοντος συμβούλου, της επικεφαλής της MillerKnoll, Andi Owen, η οποία κάλεσε τους υπαλλήλους να «εγκαταλείψουν την πόλη της αυτολύπησης» όταν εκείνοι εξέφρασαν την ανησυχία τους γιατί δεν θα λάβουν μπόνους φέτος. Σημειώνεται πως η Owen έλαβε πέρσι πακέτο αποδοχών ύψους σχεδόν 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες από CBS

ΠΗΓΗ

About the author call_made

Νίκος Γεωργακόπουλος

Ο Νίκος Γεωργακόπουλος είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και βρίσκεται στον χώρο απο το 1989 . Με μακρά εμπειρία σε σταθμούς των FM και αργότερα σε διάφορα web ραδιόφωνα. Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση ραδιοφωνικού παραγωγού. Απο το 2014 μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού www.simpleradio.gr . Επίσης , αναλαμβάνει την κατασκευή ιστοσελίδων σε περιβάλλον WordPress και την δημιουργία ραδιοφωνικών και ηχητικών spots .

More posts

Be the first to leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέα podcasts. Ανεβάστε τα podcast σας στην πλατφόρμα μας και δείτε τα να απογειώνονται !

0%

Συνδεθείτε για να απολαύσετε τα πλήρη πλεονεκτήματα

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να συνεχίσετε.

LoginRegister

Απολαύστε το πλήρες πλεονέκτημα της premium πρόσβασης.

Go premiumLogin

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation