Background

Κακοκαιρία- Ανατολικό Πήλιο: Αερογέφυρα για απεγκλωβισμούς και μεταφορά τροφίμων με ελικόπτερα

Σε 15-20 μέρες θα επιστρέψει η κανονικότητα στον Βόλο- Δέσμευση από τον Αχιλλέα Μπέο

Σε εξέλιξη είναι οι προσπάθειες των αρχών για να προσφέρουν βοήθεια και τρόφιμα σε όσους έχουν εγκλωβιστεί στο ανατολικό Πήλιο, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Από το πρωί έχει στηθεί αερογέφυρα με ελικόπτερα μεταξύ των αποκλεισμένων περιοχών στο Πήλιο και του Βόλου έτσι ώστε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας αλλά και να ανεφοδιαστούν με τρόφιμα όσοι παραμένουν στα σπίτια τους.

Τα ελικόπτερα που συμμετέχουν στην επιχείρηση παραλαμβάνουν τρόφιμα και εμφιαλωμένο νερό από το Πανθεσσαλικό Στάδιο και τα μεταφέρουν στις περιοχές που υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο ανατολικό Πήλιο και κυρίως στο Πουρί, τη Ζαγορά και το Χορευτό όπου δεν υπάρχουν νερό, τρόφιμα και ηλεκτρικό ρεύμα.

Παράλληλα, τα ίδια ελικόπτερα συνεχίζουν να πραγματοποιούν πτήσεις και προς άλλους οικισμούς όπως το Ανήλιο, τη Μακρυρράχη, το Μούρεσι, το Ξουρίχτι, την Ανάληψη και άλλα μικρότερα χωριά

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης, μιλώντας στο Αθηναϊκό πρακτορείο, «η κατάσταση μετά από τόσες ημέρες χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς καθαρό πόσιμο νερό και επικοινωνία έχει φτάσει στα όριά του τον πληθυσμό, ντόπιο και τουρίστες, που δεν έχει τρόπο διαφυγής. Επίσης, η θεομηνία έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και στη μηλοκαλλιέργεια της περιοχής που πάνω στη συγκομιδή καταστράφηκαν όλα, και ο υγιέστατος οικονομικά ως τώρα Αγροτικός Συνεταιρισμός “Ζαγορίν” θα οδηγηθεί στην καταστροφή αν δεν υπάρξουν λύσεις διοχέτευσης της παραγωγής».

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ενημερώθηκε για την κατάσταση σε Βόλο και Πήλιο

Παράλληλα, τον Βόλο επισκέφθηκε σήμερα και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την κατάσταση στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας να δείχνει βελτιωμένη καθώς έχει υδροδοτηθεί μέρος της πόλης αν και το νερό εξακολουθεί να μην είναι πόσιμο αλλά μόνο για οικιακή χρήση.

Μετά τη συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις προχώρησε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος ανέφερε ότι ενημέρωσε την κ. Σακελλαροπούλου για την κατάσταση στον Βόλο και πως η πόλη επιστρέφει σιγά σιγά σε μία κανονικότητα, τόσο με την ηλεκτροδότηση, όσο και με την υδροδότηση.

«Η πόλη είναι γεμάτη σκόνη, αλλά σας εγγυώμαι ότι σε 15-20 ημέρες θα έρθει σε πλήρη κανονικότητα. Αυτή τη στιγμή δουλεύουν πάνω από 150 μηχανήματα και αυτό είναι το στοίχημα που έχουμε. Και αυτά εξήγησα στην κυρία Πρόεδρο που ήθελε να μάθει για την κατάσταση στον Βόλο και το Πήλιο και ευχήθηκε να μην ξανασυμβούν και να ξεπεραστούν γρήγορα οι πληγές που άφησε πίσω της η θεομηνία», σημείωσε ο Αχιλλέας Μπέος.

Την ίδια ώρα, τα προβλήματα στον Βόλο συνεχίζονται λόγω της μη υδροδότησης καθώς δεν λειτουργούν εστιατόρια, καφέ, μπαρ, φούρνοι και ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα να έχει σημειωθεί μεγάλη οικονομική ζημιά στον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ

About the author call_made

Νίκος Γεωργακόπουλος

Ο Νίκος Γεωργακόπουλος είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και βρίσκεται στον χώρο απο το 1989 . Με μακρά εμπειρία σε σταθμούς των FM και αργότερα σε διάφορα web ραδιόφωνα. Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση ραδιοφωνικού παραγωγού. Απο το 2014 μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού www.simpleradio.gr . Επίσης , αναλαμβάνει την κατασκευή ιστοσελίδων σε περιβάλλον WordPress και την δημιουργία ραδιοφωνικών και ηχητικών spots .

More posts

Be the first to leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέα podcasts. Ανεβάστε τα podcast σας στην πλατφόρμα μας και δείτε τα να απογειώνονται !

0%

Συνδεθείτε για να απολαύσετε τα πλήρη πλεονεκτήματα

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να συνεχίσετε.

LoginRegister

Απολαύστε το πλήρες πλεονέκτημα της premium πρόσβασης.

Go premiumLogin

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation