Background

Κακοκαιρία: Ολονύχτιες επιχειρήσεις διάσωσης- Αγωνία για τους εγκλωβισμένους

Αγωνία για τους εγκλωβισμένους, πόνος και οργή για τους 6 νεκρούς συνθέτουν την εικόνα της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel ενόψει μιας ολονύχτιας μάχης των σωστικών συνεργείων.

Με τη λίστα των νεκρών να έχει φτάσει πλέον στους 6 μετά τον εντοπισμό δύο γυναικών στην Καρδίτσα, τον Πηνειό να απειλεί με υπερχείλιση και την πυροσβεστική μαζί με τον στρατό να συνεχίζουν τις διασώσεις, η κακοκαιρία Daniel έχει αφήσει έντονο το στίγμα της σε πολλές περιοχές της χώρας, ειδικά σε Μαγνησία και Θεσσαλία.

Οκτώ ήταν οι περιοχές που «πνίγηκαν» από την κακοκαιρία Daniel σήμερα. Η Αγιά της Λάρισας πρωτοστάτησε με 91 mm, ενώ ακολούθησαν η Καλαμπάκα, το Μ¨ετσοβο, ο Πλατύκαμπος Λάρισας, ο Νέσσωνας και οι Γόνοι στα Τέμπη, η Κασσάνδρεια και τα Τρίκαλα.

Την ίδια ώρα τα τεράστια προβλήματα των πληγέντων, όπως στο Βόλο που στήνονται στις ουρές για πόσιμο νερό και οι εκκλήσεις για απεγκλωβισμούς είναι αδιάκοπες, καθώς η στάθμη του νερού στα ποτάμια ανεβαίνει με ορατό τον κίνδυνο υπερχείλισης.

 

 

Κακοκαιρία: Η κατάσταση στα νοσοκομεία 

Προσπάθειες να αποκατασταθεί η πρόσβαση και τα προβλήματα που προκάλεσε στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας η κακοκαιρία βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα περισσότερα προβλήματα προκλήθηκαν στο νοσοκομείο Βόλου, όπου νωρίτερα αποφασίσθηκε να χρησιμοποιηθεί νερό από τα κολυμβητήρια.  Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η πρόσβαση είναι ελεύθερη και λειτουργούν όλα τα τμήματά του. Υπάρχει τροφοδοσία ρεύματος και όπου χρειάστηκε τέθηκαν σε λειτουργία γεννήτριες. Ειδικότερα για την τροφοδοσία με νερό, και σε σχέση με όσα αναφέρθηκαν νωρίτερα, αυτή πραγματοποιείται με υδροφόρες και έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες για τη συνεχή υδροδότηση του νοσοκομείου με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και ιδιωτών. Το νοσοκομείο Βόλου έχει πλήρη επάρκεια νερού διότι καλύπτεται συνεχώς όλο το 24ωρο με παροχή από υδροφόρες, αναφέρει ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου 13 άτομα.

Προβλήματα, μικρότερης έντασης, προκλήθηκαν και στα άλλα πέντε νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Ειδικότερα: 

-Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Η πρόσβαση στο νοσηλευτικό ίδρυμα είναι ελεύθερη, το ίδιο και η τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια. Θα τεθούν σε λειτουργία γεννήτριες εφόσον απαιτηθεί. Παράλληλα, δεν υπάρχει πρόβλημα με την υδροδότηση του νοσοκομείου. Μέχρι τώρα, στο ΓΝ Λαμίας παρατηρείται εισροή υδάτων σε δύο χειρουργικές αίθουσες.

-Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας

Μία χειρουργική αίθουσα είναι εκτός λειτουργίας στο ΓΝ Καρδίτσας, ενώ κατά τ’ άλλα το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν παρουσιάζει προβλήματα. Όταν χρειάστηκε τέθηκαν σε λειτουργία γεννήτριες. Στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου φιλοξενούνται 21 άτομα.

-Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Αδύνατη είναι η πρόσβαση των κατοίκων από τον ορεινό – ημιορεινό όγκο, ενώ παραμένει ελεύθερη για όσους μένουν στην πόλη των Τρικάλων. Κατά τη διάρκεια διακοπής της τροφοδοσίας ρεύματος κατά τις βραδινές ώρες λειτούργησε χειροκίνητα η γεννήτρια. Στο νοσηλευτικό ίδρυμα θα πραγματοποιηθούν μόνο τα έκτακτα χειρουργεία. Παράλληλα, αναμένονται 15 άτομα από ιδιωτική δομή για να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

-Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Η πρόσβαση είναι ελεύθερη, η τροφοδοσία σε νερό και ρεύμα απρόσκοπτη. Δεν νοσηλεύονται ασθενείς λόγω πλημμυρικών φαινομένων, αλλά φιλοξενούνται 3 άτομα στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

-Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Κανονική είναι η λειτουργία του και απρόσκοπτη η τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια και νερό. Στο Πανεπιστημιακό Λάρισας παραμένουν τέσσερις ογκολογικοί ασθενείς.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), σε συνεργασία με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και το Εργατικό Κέντρο Βόλου, βρέθηκε στο πλευρό των πληγέντων από το «κύμα» κακοκαιρίας, που έχει πλήξει τη χώρα μας, διανέμοντας σήμερα 3.000 εξάδες εμφιαλωμένου νερού στους πληγέντες του Βόλου στο Πάρκο της Νεάπολης και στο Παλιό Δημαρχείο Νέας Ιωνίας.

Κακοκαιρία: Συγκέντρωση ειδών ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς

Μετά τον δήμο Ηρακλείου, άλλοι τέσσερις δήμοι της Αττικής οργανώνουν δράση συγκέντρωσης εμφιαλωμένων νερών και ειδών πρώτης ανάγκης, για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Στον δήμο Ηλιούπολης ξεκίνησαν από σήμερα και θα συνεχίσουν και αύριο Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 9:30 το βράδυ, να συγκεντρώνουν εμφιαλωμένα νερά, τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως γάλατα, κονσέρβες, βρεφικές κρέμες, δημητριακά κ.ά., κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους, είδη υγιεινής, power bank και φακούς. Η παραλαβή των προσφορών από τους πολίτες γίνεται στο ισόγειο του Δημαρχείου (Σοφ. Βενιζέλου 114 & Πρωτόπαπα).

Στον δήμο Νέας Ιωνίας η δράση αλληλεγγύης θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα (11/9), την Τρίτη (12/9) και την Τετάρτη (13/9), από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο (Αγίου Γεωργίου 40). Θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης, δηλαδή εμφιαλωμένα νερά και χυμοί, τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί κ.α.), βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας, καθαρά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, χειμερινές μπότες, παλτό, κασκόλ και γάντια, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακοι, μαξιλάρια, ΚIT ατομικής υγιεινής, αλλά και ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί).

Στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, αύριο Παρασκευή, τη Δευτέρα (11/9) και την Τρίτη (12/9), από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, θα συγκεντρώνονται στο Α’ ΚΑΠΗ της Νέας Φιλαδέλφειας (Λ. Δεκελείας 154), εμφιαλωμένα νερά, παιδικές τροφές και γάλατα, τρόφιμα μακράς διάρκειας και τροφές για ζώα.

Στον δήμο Διονύσου από αύριο (8/9) έως και την Παρασκευή 15/9, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας στον ‘Αγιο Στέφανο ( Κοιμήσεως Θεοτόκου 26-28).

Τα είδη που μπορούν να προσφέρουν οι πολίτες είναι εμφιαλωμένα νερά και χυμoύς, τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηρούς καρπούς κ.α., βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας, καθαρά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, μπότες, παλτό, κασκόλ και γάντια, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακους, μαξιλάρια, ΚIT ατομικής υγιεινής και ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί).

Τέλος σε πολιτικό επίπεδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε την σαββατιάτικη ομιλία του στη ΔΕΘ, ενώ και στον ΣΥΡΙΖΑ αναβλήθηκε η εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΠΗΓΗ

About the author call_made

Νίκος Γεωργακόπουλος

Ο Νίκος Γεωργακόπουλος είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και βρίσκεται στον χώρο απο το 1989 . Με μακρά εμπειρία σε σταθμούς των FM και αργότερα σε διάφορα web ραδιόφωνα. Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση ραδιοφωνικού παραγωγού. Απο το 2014 μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού www.simpleradio.gr . Επίσης , αναλαμβάνει την κατασκευή ιστοσελίδων σε περιβάλλον WordPress και την δημιουργία ραδιοφωνικών και ηχητικών spots .

More posts

Be the first to leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέα podcasts. Ανεβάστε τα podcast σας στην πλατφόρμα μας και δείτε τα να απογειώνονται !

0%

Συνδεθείτε για να απολαύσετε τα πλήρη πλεονεκτήματα

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να συνεχίσετε.

LoginRegister

Απολαύστε το πλήρες πλεονέκτημα της premium πρόσβασης.

Go premiumLogin

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation