0%

Μίνως Μάτσας: Μια μοναδική συναυλία με ξεχωριστό σκοπό στη Ρωμαϊκή Αγορά

Posted By: Nikos Georgakopoulos On:


cebcceafcebdcf89cf82 cebcceaccf84cf83ceb1cf82 cebcceb9ceb1 cebccebfcebdceb1ceb4ceb9cebaceae cf83cf85cebdceb1cf85cebbceafceb1 cebcceb5

Ο Μίνως Μάτσας συμμετείχε αφιλοκερδώς σε μια μοναδική συναυλία για τους σκοπούς της HOPEgenesis.

Μια μουσική πανδαισία, μια συγκινητική βραδιά φορτισμένη συναισθηματικά, ήταν η συναυλία που έδωσε ο πολυβραβευμένος συνθέτης Μίνως Μάτσας στη Ρωμαϊκή Αγορά την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, με τον ίδιο στο πιάνο, την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Κώστα Τριανταφυλλίδη στο τραγούδι και την επταμελή ορχήστρα από σολίστες μουσικούς.

Στην καρδιά της παλιάς πόλης των Αθηνών, κάτω από τον Παρθενώνα και τον έναστρο ουρανό, στη Ρωμαϊκή Αγορά, η μοναδικότητα του χώρου ενώθηκε με τη μαγεία της μουσικής υπέρ του κοινωφελούς σκοπού της HOPEgenesis.

Τραγούδια από το ξεκίνημα της καριέρας του συνθέτη ως σήμερα, ορχηστρικά κομμάτια αλλά και διασκευές κλασσικών τραγουδιών ενορχηστρωμένα όλα από τον ίδιο, ερμήνευσαν με σπάνια εκφραστικότητα οι δυο τραγουδιστές, έπαιξαν με υψηλή δεξιοτεχνία οι μουσικοί, επηρεασμένοι όλοι από την ενέργεια του χώρου, την αξία του σκοπού αλλά και την ανάγκη όλων μας για προσφορά και αλληλεγγύη γιατί ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει.

Τραγούδησαν η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και συμμετείχαν αλφαβητικά οι μουσικοί: Αντώνης Ανδρέου (τρομπόνι), Πέτρος Βαρθακούρης (κοντραμπάσο), Τάκης Βασιλείου (κρουστά), Χρήστος Ζερμπίνος (ακορντεόν), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Μανώλης Καραντίνης (μπουζούκι), Γιώργος Χατζόπουλος (κιθάρα) και ο συνθέτης στο πιάνο.

Η συναυλία έγινε με φιλανθρωπικό σκοπό για την ενίσχυση του έργου της ΑΣΤ.Μ.Κ.Ε. HOPEgenesis, που έχει ως αποστολή την υποστήριξη της οικογένειας και την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.

Μίνως Μάτσας, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Ο Μίνως Μάτσας, αφιλοκερδώς, χάρισε στο κοινό μία μαγική μουσική βραδιά και δήλωσε:

«Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση για έναν τόσο ευγενή σκοπό, σε μία μουσική βραδιά κάτω από την Ακρόπολη, στη Ρωμαϊκή Αγορά, ένα τόπο συνάντησης, προκειμένου να μοιραστούμε μαζί μουσικές και τραγούδια γιατί ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει. Εύχομαι στο τέλος της βραδιάς να ανεβούμε, όλοι μαζί, λιγάκι πιο ψηλά στη μαγική πόλη της Αθήνας».

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, πρέσβειρα του φιλανθρωπικού έργου της HOPEgenesis, ανέφερε: «Σε μία ξεχωριστή βραδιά, τέχνης, χαράς δημιουργίας και προσφοράς, στην καρδιά της Αθήνας, σε ένα μαγικό σημείο με πάρα πολλούς συμβολισμούς, όπως είναι η Ρωμαϊκή Αγορά, ακούστηκαν οι υπέροχες μουσικές του Μίνου Μάτσα προκειμένου να δοθεί μέσω της HOPEgenesis ένα μήνυμα ελπίδας για ζωή σ’ αυτή τη σκληρή και πρωτόγνωρη συγκυρία».

«Όλοι μας χρειαζόμαστε να συναντιόμαστε να επικοινωνούμε να ανταλλάσσουμε απόψεις, χρειαζόμαστε την τέχνη και τον πολιτισμό στη ζωή μας. Γιαυτό και ο στίχος του Τάσου Λειβαδίτη “o κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει”, είναι τόσο επίκαιρος», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς, Πρόεδρος της HOPEgenesis, συγκινημένος τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, που ένας σπουδαίος και καταξιωμένος καλλιτέχνης όπως ο Μίνως Μάτσας αφιέρωσε τη συναυλία αυτή για τους σκοπούς της HOPEgenesis. Είμαστε ευγνώμονες τόσο στον ίδιο για την πρωτοβουλία όσο και στην Εφορία Αρχαιοτήτων για τη διάθεση του μοναδικού αρχαιολογικού χώρου της Ρωμαϊκής Αγοράς Αθηνών».

Φωτογραφίες

ΠΗΓΗ


Leave a Reply

ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Play Cover Track Title
Track Authors