Background

Μητσοτάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας στρώνει από τώρα το χαλί για την ήττα του

Στο Ρέθυμνο της Κρήτης βρέθηκε σήμερα, Κυριακή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν με βάση όλα όσα έχουν διαπιστώσει από τη διακυβέρνηση της χώρας από τις δύο κυβερνήσεις, ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σε μονάδα επεξεργασίας χαρουπιού και παραγωγής προϊόντων και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο πρωτογενής τομέας στην Κρήτη είναι ικανός να στηρίξει όλο το νησί, υποσχόμενος, παράλληλα, ότι ως κυβέρνηση με την εμπιστοσύνη και την ψήφο των πολιτών για δεύτερη φορά, θα δημιουργήσει το πεδίο και θα ενισχύσει τον αγώνα αγροτών κτηνοτρόφων και όλων όσων εργάζονται στον τουρισμό στην Κρήτη.

«Ξεκινήσαμε τον προεκλογικό μας αγώνα για τις εκλογές της 21ης Μαΐου με τη μεγάλη συγκέντρωση στα Χανιά η οποία μας έδωσε πολλή δύναμη και ώθηση για να πετύχουμε τη μεγάλη μας νίκη. Δεν χρειάζεται να πω πόσο σημαντικές είναι αυτές οι εκλογές καθώς οι πολίτες θα αποφασίσουν εάν θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, στην πορεία προόδου της χώρας, στην πορεία ισχυροποίησης της Ελλάδας στο εξωτερικό ή αν θα ξαναγυρίσουμε πίσω σε εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε και θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας οριστικά», είπε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας στρώνει από τώρα το χαλί για την ήττα του Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΡ.ΤΥΠ.ΠΡΩΘΥΠ.ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/EUROKINISSI

«Κάναμε πολλά πράγματα την τετραετία που μας πέρασε», πρόσθεσε και σημείωσε πως «ούτε και εγώ φανταζόμουν, στα πιο απίθανα όνειρά μου, ότι θα καλούμασταν να διαχειριστούμε τόσο μεγάλες κρίσεις που βιώσαμε ως χώρα. Έφερε ως παραδείγματα το μεταναστευτικό, την πανδημία, μία σειρά από φυσικές καταστροφές, τον προκλητικό γείτονά μας, ένα πόλεμο στην Ουκρανία, μία ενεργειακή κρίση που οδήγησε σε ένα τσουνάμι ακρίβειας».

«Πιστεύω όμως», συνέχισε, «ότι ανταποκριθήκαμε με μεγάλη επάρκεια στη διαχείριση όλων αυτών των κρίσεων. Κρατήσαμε το τιμόνι στο σκάφος της πατρίδας μας και ταυτόχρονα υλοποιήσαμε όλες τις κεντρικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις, είτε μιλάμε για τη μείωση των φόρων για την ενίσχυση της ανάπτυξης και τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας αλλά και για τα πολλά έργα που γίνονται σε περιφερειακό επίπεδο. Έργα που εδώ στην Κρήτη έχουν πολλή σημασία για το νησί και τους Κρητικούς».

Μητσοτάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας στρώνει από τώρα το χαλί για την ήττα του Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΡ.ΤΥΠ.ΠΡΩΘΥΠ.ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της οδικής ασφάλειας που πρέπει να υπάρχει στις μετακινήσεις των πολιτών και όπως ανέφερε «ματώνει η καρδιά μου κάθε φορά που χάνονται άνθρωποι και ειδικά νέοι σε δρόμους που σίγουρα δεν είναι αντάξιοι του νησιού μας και δεν είναι αντάξιοι της συνολικής αναπτυξιακής δυναμικής του τόπου. Για αυτό έχω δώσει τόσο μεγάλη σημασία στο να λύσουμε το γρίφο του Βόρειου οδικού άξονα της Κρήτης, που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε κάνει τίποτα. Τώρα είμαστε πια στην ευχάριστη θέση να έχουμε έναν οδικό άξονα που δρομολογείται ωε έργο σε τρία κομμάτια. Από το Ηράκλειο σε λίγη ώρα θα υπογράψω για το τμήμα από το Ηράκλειο μέχρι τη Χερσόνησο και πολύ σύντομα θα έχουμε οριστικό μειοδότη για το μεγάλο τμήμα του ΒΟΑΚ από το Ηράκλειο μέχρι τα Χανιά που προφανώς αφοράει και το Ρέθυμνο».

«Ζητάω από τα στελέχη και τους φίλους μας να μιλάνε θετικά, να μιλάνε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν, να υπερασπιζόμαστε με περηφάνια το έργο που έχουμε πετύχει και είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε με ειλικρίνεια τα λάθη μας διότι όλοι κάνουμε λάθη. Μα κυρίως να μιλάμε για το μέλλον. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε χθες την προεκλογική περίοδο με ένα spot ένα μαύρο σποτ που θυμίζει μία πολύ δύσκολη περίοδο που όλοι βιώσαμε. Και με κάποιες δηλώσεις του αρχηγού του, που μας είπε να προσέχουμε τα fake news, τις αποστασίες και αυτό δείχνει ότι ο κύριος Τσίπρας, στρώνει χάλι από σήμερα για την εκλογική του ήττα. Αυτό κατάλαβα εγώ. Ψάχνει δικαιολογίες για το τι θα γίνει στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση να τον ακολουθήσουμε σε μία καμπάνια γκρίζα» σημείωσε στη συνέχεια και επεσήμανε πως η πλευρά του θα θυμίσει τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά «θα το κάνουμε με ευπρέπεια και επικαλούμενοι πραγματικά δεδομένα».

Μητσοτάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας στρώνει από τώρα το χαλί για την ήττα του Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΡ.ΤΥΠ.ΠΡΩΘΥΠ.ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/EUROKINISSI

«Θα θυμίσουμε τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015 όχι γιατί θέλουμε να γυρίσουμε σε αυτές τις εποχές το νου μας, αλλά διότι αυτό που έχει στο μυαλό του ο κύριος Τσίπρας ως κυβέρνηση ηττημένων προϋποθέτει μία σύμπραξη με ΠΑΣΟΚ και Μέρα25. Το Μέρα25 που μας λέει ότι δεν πειράζει αν κλείσουν οι τράπεζες και την ίδια ώρα, τώρα, ανακαλύπτει άλλα συστήματα πληρωμών τα οποία αποκαλεί Δήμητρα. Όλο αυτό, στο μυαλό τους, είναι η κυβέρνηση των ηττημένων η λεγόμενη προοδευτική διακυβέρνηση. Πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες πολύ καλά γιατί ψηφίζουν, τι ψηφίζουν και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της ψήφου. Για αυτό ισχυρίζομαι εδώ από την Κρήτη, ότι η μόνη ουσιαστική και η μόνη πραγματική πρόταση διακυβέρνησης που σήμερα προτείνεται στους πολίτες είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας».

Εξηγόντας τους λόγους αυτού, επεσήμανε πως το κόμμα το έχει πρόγραμμα και ξεκάθαρη πρόταση για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί ο τόπος.

Μητσοτάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας στρώνει από τώρα το χαλί για την ήττα του Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΡ.ΤΥΠ.ΠΡΩΘΥΠ.ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/EUROKINISSI

«Επιμένουμε στην αυτοδυναμία όχι από αυταρέσκεια, αλλά διότι θεωρούμε ότι η αυτοδυναμία είναι προϋπόθεση σταθερότητας για τον τόπο, προϋπόθεση για να μπορούμε να λαμβάνουμε αποφάσεις και αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις. Φανταστείτε δηλαδή τι θα συνέβαινε αν είχαμε μία κυβέρνηση συνεργασίας με όλα αυτά που έγιναν στον Έβρο. Αυτή είναι η πρότασή μας που θα θέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού και να σας πω ότι η κρίσιμη εκλογή, η μόνη εκλογή που εστιάζω το ενδιαφέρον είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Θα προκύψει κυβέρνηση από αυτές τις εκλογές; Δεν το ξέρουμε. Δύσκολο, λόγω της απλής αναλογικής. Η κάλπη όμως στις 21 Μαΐου θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα για το ποιος πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία και αυτός που πρέπει να κυβερνήσει είναι η Νέα Δημοκρατία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, συναντήθηκε και με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο αλλά και με νέους και φοιτητές σε καφετέρια της παραλιακής ζώνης με τους οποίους επικοινώνησε, ακούγοντας τους προβληματισμούς τους. Όπως είπε απευθυνόμενος στους νέους, επέλεξε να ξεκινήσει την προεκλογική του περίοδο από την Κρήτη στέλνοντας μεταξύ άλλων το μήνυμα ότι το μέλημα του ίδιου αλλά και της κυβέρνησής του, είναι η νέα γενιά, «έτσι ώστε να μπορέσουν τα νέα παιδιά να ζήσουν σε μία καλύτερη Ελλάδα από αυτήν που εμείς παραλάβαμε».

Μητσοτάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας στρώνει από τώρα το χαλί για την ήττα του Facebook Twitter

Ακόμα, εξέφρασε – και πάλι – την πεποίθηση του πως η Κρήτη θα γίνει όλη «γαλάζια» στις εκλογές της 21ης Μαΐου, κάνοντας λόγο για «προσωπικό στοίχημα». «Πιστεύω ότι αξίζουμε να διεκδικήσουμε την ψήφο των συμπολιτών μας και ενδεχομένως και εκείνων που δεν μας ψήφισαν την προηγούμενη φορά, μιας και σήμερα έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα σε όλα τα πεδία, όπως στην ανάπτυξη, στο προσφυγικό, στην άμυνα, στη διεθνή θέση της χώρας, στη στήριξη της νέας γενιάς και της επιχειρηματικότητας. Όλα αυτά πιστεύω ότι οι πολίτες τα γνωρίζουν και πιστώνονται στη σημερινή κυβέρνηση. Ότι κράτησε δηλαδή σταθερό το τιμόνι της χώρας, σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία».

Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την επικοινωνία του με τους νέους, λέγοντας τους πως: «Η δουλειά μας δεν έχει ολοκληρωθεί. Βλέπετε ότι αντιμετωπίζουμε συνεχώς νέες κρίσεις, μεγάλες, για παράδειγμα σήμερα έχουμε το Σουδάν όπου ήδη έχω δώσει εντολή για δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας να μετακινηθούν στη νότια Αίγυπτο ώστε να είναι έτοιμα σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να εκκενώσουμε συμπολίτες μας που βρίσκονται σε μία ζώνη πολέμου. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, συνεχώς αντιμετωπίζουμε κρίσεις σε έναν κόσμο που είναι εξαιρετικά περίπλοκος. Πρέπει λοιπόν οι πολίτες να διαλέξουν, ποιον θέλουν να έχουν τελικά στο τιμόνι της χώρας, ποιος πρέπει να βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, ποιος πρέπει να υποστηρίζει τη χώρα στα Ευρωπαϊκά συμβούλια και ποια παράταξη έχει αποδείξει ότι αντέχει στα δύσκολα και ότι οι φουρτούνες τελικά θέλουν καλούς καπετάνιους. Η Νέα Δημοκρατία το έχει αποδείξει αυτό. Ζητάω τη δική σας ψήφο και τη δική σας δύναμη».

Μητσοτάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας στρώνει από τώρα το χαλί για την ήττα του Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΡ.ΤΥΠ.ΠΡΩΘΥΠ.ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/EUROKINISSI
Μητσοτάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας στρώνει από τώρα το χαλί για την ήττα του Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΡ.ΤΥΠ.ΠΡΩΘΥΠ.ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/EUROKINISSI

ΠΗΓΗ

About the author call_made

Νίκος Γεωργακόπουλος

Ο Νίκος Γεωργακόπουλος είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και βρίσκεται στον χώρο απο το 1989 . Με μακρά εμπειρία σε σταθμούς των FM και αργότερα σε διάφορα web ραδιόφωνα. Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση ραδιοφωνικού παραγωγού. Απο το 2014 μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού www.simpleradio.gr . Επίσης , αναλαμβάνει την κατασκευή ιστοσελίδων σε περιβάλλον WordPress και την δημιουργία ραδιοφωνικών και ηχητικών spots .

More posts

Be the first to leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέα podcasts. Ανεβάστε τα podcast σας στην πλατφόρμα μας και δείτε τα να απογειώνονται !

0%

Συνδεθείτε για να απολαύσετε τα πλήρη πλεονεκτήματα

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να συνεχίσετε.

LoginRegister

Απολαύστε το πλήρες πλεονέκτημα της premium πρόσβασης.

Go premiumLogin

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation