Background

Ντέμης Νικολαΐδης: Έχασα το νόημα της ζωής- Πήρα πολλά κιλά, έπινα

Ο Ντέμης Νικολαΐδης εξομολογήθηκε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο. 

«Έχασα το νόημα της ζωής», είπε μεταξύ άλλων ο Ντέμης Νικολαΐδης, αναφερόμενος στα όσα βίωσε αφού κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του. Ο πρώην αθλητής μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές τόσο κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, όσο και όταν αποσυρθούν από την ενεργό δράση, σε ημερίδα της ΕΠΟ για την ψυχική υγεία.  

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της ΑΕΚ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι αθλητές σταματούν την καριέρα τους σε πολύ νεαρή ηλικία και έρχονται ξαφνικά αντιμέτωποι με πολλά νέα δεδομένα, τα οποία αφορούν από τη διαχείριση των οικονομικών τους, μέχρι την ψυχική υγεία. Έκανε όμως ιδιαίτερη αναφορά και στο γεγονός ότι στο ξεκίνημα της καριέρας τους, νεαροί ποδοσφαιριστές καλούνται ξαφνικά να διαχειριστούν μεγάλη δόξα και πολλά χρήματα. 

«Πήγα στην ΑΕΚ στα 22 μου και βρέθηκα με τρομερή δόξα και πάρα πολλά λεφτά. Στα 22 μου είχα να διαχειριστώ την επιτυχία, κάτι το οποίο δεν το ήξερα… και τα χρήματα και τη δόξα που από τη μια στιγμή στην άλλη την έχεις», είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης αναφερόμενος στη δική του εμπειρία.  

«Μπορεί να έχεις αναποδιές στην καριέρα σου, να τραυματιστείς ή να χάσεις τη θέση σου επειδή δεν πας καλά. Μπορεί να αυτό να σε πάρει από κάτω. Σίγουρα για να πετύχεις πρέπει να υπάρχουν αποτυχίες. Άρα στην καριέρα μας πρέπει να διαχειριστούμε την αποτυχία μας… πάλι δεν το ξέρουμε είμαστε νέα παιδιά», συμπλήρωσε. 

Ντέμης Νικολαΐδης: Μετά το τέλος της καριέρας πρέπει να πενθήσουμε 

Οι ποδοσφαιριστές τελειώνουν την καριέρα τους όταν αρχίζει εκείνη όλων των άλλων ανθρώπων, επεσήμανε ο Ντέμης Νικολαΐδης. 

«Βγαίνουμε στην κοινωνία στα 32-34, θαρρείς σαν να είμαστε παιδιά, δεν ξέρουμε τίποτα. Όλη μας η ζωή ήταν ποδόσφαιρο. Από 10 χρονών ήμουν σε ομάδα, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν το ποδόσφαιρο. Και στα 33-34 ξαφνικά τέλος… και επί της ουσίας χάνουμε όλη μας τη ζωή, όλο το νόημα. Πρέπει να διαχειριστούμε αυτή την απώλεια, πρέπει να πενθήσουμε. Είμαστε χαμένοι και δεν έχουμε εκπαιδευτεί καθόλου για αυτό το πράγμα», περιέγραψε ο Ντέμης Νικολαΐδης. 

Παράλληλα, επεσήμανε, έχουν γίνει έρευνες που δείχνουν σε πόσα χρόνια χάνουν την περιουσία τους οι αθλητές που έχουν βγάλει πολλά χρήματα, επειδή δεν ξέρουν πώς να κάνουν οικονομική διαχείριση. 

«Τελειώνει η καριέρα μας έχουμε μάθει να ζούμε πλούσια, τελειώνει το εισόδημα, παρόλα αυτά εμείς συνεχίζουμε να ξοδεύουμε τα ίδια. Μέχρι να το καταλάβουμε πρέπει να χάσουμε την περιουσία μας. Το ίδιο παθαίνουμε και με τα κιλά. Εκεί που καίγαμε 5.000 θερμίδες και τρώγαμε ότι θέλαμε, σταματάμε και συνεχίζουμε να τρώμε και βρισκόμαστε με πάρα πολλά κιλά. 

«Έχασα το νόημα, έκανα πράγματα που δεν με γέμιζαν» 

Όταν ένας ποδοσφαιριστής τελειώνει την καριέρα του, έρχεται αντιμέτωπος με νέα πράγματα. Κάτι που θέλει προετοιμασία, υπογράμμισε ο Ντέμης Νικολαΐδης. 

«Τώρα υπάρχει γνώση, δεν υπάρχουν ταμπού πλέον για τους ψυχοθεραπευτές, πρέπει να πηγαίνουμε, πρέπει να ζητάμε βοήθεια για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη ζωή πολύ καλύτερα, γιατί είναι πολύ συχνό το φαινόμενο της κατάθλιψης μετά την καριέρα σου», τόνισε. 

Ο ίδιος, σημείωσε, είχε αποφασίσει πως μόλις κρεμούσε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του, θα αναλάμβανε πρόεδρος της ΑΕΚ. «Κατάλαβα ότι έπαιζα μπάλα γιατί ήθελα να κάνω χαρούμενο τον κόσμο. Έγινα πρόεδρος, ήταν κάτι που αγαπούσα, δεν μου έλειψε το ποδόσφαιρο. Για τέσσερα χρόνια πάλι έδινα χαρά στον κόσμο με πράγματα που έκανα. Η άλλη αγάπη μου είναι η μουσική, έκανα συναυλίες, πάλι έδινα χαρά στον κόσμο, το κατάλαβα εκ των υστέρων», περιέγραψε. 

«Μετά από αυτό, έχασα το νόημα, γιατί έκανα πράγματα που δεν με γέμιζαν. Πήρα πάρα πολλά κιλά. Και μετά τα κενά τα γεμίζεις είτε με φαγητό… άρχισα να πίνω λίγο παραπάνω», εξομολογήθηκε. «Πέρασα μια περίοδο μέχρι να ξαναβρώ νόημα για τη ζωή, να κάνω κάτι που αγαπάω. Συνήθως αυτό το αντιμετωπίζει ένας ποδοσφαιριστής μετά την καριέρα του», συμπλήρωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης. 

Ερωτηθείς πώς το διαχειρίστηκε αυτό, απάντησε: «Με βοήθεια. Με βοήθησε ότι διάβαζα, αλλά δεν φτάνει αυτό. Πήγα σε ψυχοθεραπευτή, ασχολήθηκα. Πρέπει να δουλέψεις και να πάρεις βοήθεια». 

Τέλος, επεσήμανε πως οι σημερινοί ποδοσφαιριστές είναι αντιμέτωποι με άλλο ένα πρόβλημα, τα social media. «Είναι τεράστιο πρόβλημα η διαχείριση. Στα social media αποθεώνει ο κόσμος χωρίς να αγαπάει και βρίζει χωρίς να μισεί. Και αυτό το εισπράττει ο αθλητής που είναι 22 ετών από το κινητό του. Είναι δύσκολα διαχειρίσιμο αυτό», ανέφερε σχετικά. 

ΠΗΓΗ

About the author call_made

Νίκος Γεωργακόπουλος

Ο Νίκος Γεωργακόπουλος είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και βρίσκεται στον χώρο απο το 1989 . Με μακρά εμπειρία σε σταθμούς των FM και αργότερα σε διάφορα web ραδιόφωνα. Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση ραδιοφωνικού παραγωγού. Απο το 2014 μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού www.simpleradio.gr . Επίσης , αναλαμβάνει την κατασκευή ιστοσελίδων σε περιβάλλον WordPress και την δημιουργία ραδιοφωνικών και ηχητικών spots .

More posts

Be the first to leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέα podcasts. Ανεβάστε τα podcast σας στην πλατφόρμα μας και δείτε τα να απογειώνονται !

0%

Συνδεθείτε για να απολαύσετε τα πλήρη πλεονεκτήματα

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να συνεχίσετε.

LoginRegister

Απολαύστε το πλήρες πλεονέκτημα της premium πρόσβασης.

Go premiumLogin

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation