Background

Ντογιάκος για Χρυσή Αυγή: Κόμμα που βαρύνεται με δολοφονία, δεν νομίζω πως θα μπορούσε να εκπροσωπήσει μερίδα πολιτών στη Βουλή

«Ο δικαστής είναι πάνω στην έδρα και βρίσκεται μεταξύ Θεού και ανθρώπων»

Ιδιαίτερες αναφορές σε σημαντικά ζητήματα της πολιτικοκοινωνικής επικαιρότητας έκανε σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, από το βήμα του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν μπορεί να είναι αγόμενος, φερόμενος ή πιεζόμενος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ισίδωρος Ντογιάκος ενώ αναφέρθηκε στο κόμμα Κασιδιάρη, στις υποκλοπές και στην παραίτηση Τζανερίκου. 

Μίλησε για όλες τις υποθέσεις που απασχολούν το τελευταίο διάστημα τη δικαιοσύνη από το βήμα του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26 – 29 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν μπορεί να είναι αγόμενος, φερόμενος ή πιεζόμενος. Η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Ουαί και αλίμονο αν είχε περιορισμούς έκφρασης» είπε ο Ισίδωρος Ντογιάκος, ερωτηθείς για τις επικρίσεις που έχει δεχθεί τόσο για τη γνωμοδότησή του σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών όσο και για την παραίτηση του αντεισαγγελέα Τζανερίκου. «Αν κ. Τζανερίκος πίστευε ότι κάποιος τον αδίκησε θα ερχόταν να μου πει κάνε κάτι. Εγώ αυτό θα έκανα» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης, ο Ισίδωρος Ντογιάκος χαρακτήρισε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ως «πρωτοφανή για τα χρονικά της πατρίδας», σχολιάζοντας εν συνεχεία τη δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη πως θα κατέλθει στις εκλογές με το κόμμα «Έλληνες».

«Οι εκλογές είναι μία γιορτή της Δημοκρατίας. Πρέπει να έχει κανείς μία πολιτική κουλτούρα για να οδηγείται σε αποφάσεις. Πρέπει ψύχραιμα και ώριμα να σκεφτεί ποια θα είναι η απόφασή του. Θα συνδεθεί με ένα γεγονός ακραίο ή δυσάρεστο. Η Χρυσή Αυγή βαρύνεται με μία δολοφονία. Δεν νομίζω πως ένα κόμμα που βαρύνεται με δολοφονία, θα μπορούσε να εκπροσωπήσει στη Βουλή μερίδα Ελλήνων πολιτών» είπε με νόημα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ισίδωρος Ντογιάκος για την υπόθεση των υποκλοπών-Ποιούς συμβουλεύτηκε 

Σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, υπογράμμισε πως συμβουλεύτηκε και προκατόχους του «σοφούς», αλλά και εν ενεργεία συναδέλφους όσον αφορά τη νομιμότητα της γνωμοδότησης, λέγοντας πως δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ της γνωμοδότησής του και του νέου νόμου λειτουργίας της ΕΥΠ, παρά μόνον ποιος θα είχε τον τελικό έλεγχο η ΑΔΑΕ ή η ΕΥΠ. Προσέθεσε πως οι έρευνες για τις παρακολουθήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο ερευνητικό στάδιο.

Ισίδωρος Ντογιάκος: «Ο δικαστής βρίσκεται μεταξύ Θεού και ανθρώπων»

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος στάθηκε επίσης στη διαφορά νοοτροπίας μεταξύ ενός πολιτικού κι ενός εισαγγελέα, τονίζοντας πως αρκετοί πολιτικοί έχουν μία άποψη στην οποία εμμένουν πεισματικά. «Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι πολλές φορές ή κάποιες παροτρύνουν και τους πολίτες να μην σέβονται δικαστικές αποφάσεις» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για πολιτική σκοπιμότητα, που μόλις εξαντληθεί το ενδιαφέρον η υπόθεση πάει στην άκρη.

«Ο δικαστής δεν πατάει στο δάπεδο, που πατάει όλος ο κόσμος. Είναι πάνω στην έδρα και βρίσκεται μεταξύ Θεού και ανθρώπων» σχολίασε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζοντας πολυπαραγοντικό το πρόβλημα της Δικαιοσύνης κι εκτιμώντας ότι η αξιολόγηση που προβλέφθηκε πρόσφατα θα βελτιώσει την απόδοση των δικαστικών λειτουργών. Απαντώντας τέλος στο ερώτημα τι θα κάνει μετά το τέλος Ιουνίου οπότε συνταξιοδοτείται, είπε ότι είναι έτοιμος ως κοινός θνητός να υποταχθεί στις δυνάμεις του πανδαμάτορα χρόνου.

Τέλος για την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών είπε πως σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις, καθώς η υπόθεση είναι σε ειδικό εφέτη ανακριτή και προχωράει πολύ γρήγορα. 

ΠΗΓΗ

About the author call_made

Νίκος Γεωργακόπουλος

Ο Νίκος Γεωργακόπουλος είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και βρίσκεται στον χώρο απο το 1989 . Με μακρά εμπειρία σε σταθμούς των FM και αργότερα σε διάφορα web ραδιόφωνα. Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση ραδιοφωνικού παραγωγού. Απο το 2014 μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού www.simpleradio.gr . Επίσης , αναλαμβάνει την κατασκευή ιστοσελίδων σε περιβάλλον WordPress και την δημιουργία ραδιοφωνικών και ηχητικών spots .

More posts

Be the first to leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέα podcasts. Ανεβάστε τα podcast σας στην πλατφόρμα μας και δείτε τα να απογειώνονται !

0%

Συνδεθείτε για να απολαύσετε τα πλήρη πλεονεκτήματα

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να συνεχίσετε.

LoginRegister

Απολαύστε το πλήρες πλεονέκτημα της premium πρόσβασης.

Go premiumLogin

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation