Background

Ο Κώστας Κωστής νέος διευθυντής του ΜΙΕΤ

«Ήρθε η στιγμή το ίδρυμα να ενισχύσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο»

Καθήκοντα στη διεύθυνση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας αναλαμβάνει ο καθηγητής Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας του ΕΚΠΑ, Κώστας Κωστής.

Ο καθηγητής Κώστας Κωστής πραγματοποίησε ήδη την πρώτη του συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΜΙΕΤ, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας και του Δ.Σ. του ΜΙΕΤ Γκίκα Χαρδούβελη, ενώ στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στην οδό Θουκυδίδου, τους υποδέχθηκε η έως σήμερα μεταβατική διευθύντρια του ιδρύματος Ασπασία Λούβη.

«Είναι μεγάλη η τιμή που μού έκανε το διοικητικό συμβούλιο του ΜΙΕΤ να με εκλέξει νέο διευθυντή του. Υπό τη διεύθυνση σημαντικών προσωπικοτήτων, το ίδρυμα έχει συμβάλει στα 60 σχεδόν χρόνια της ιστορίας του στη διαμόρφωση βασικών πολιτιστικών σταθερών της χώρας μας», δήλωσε ο καθηγητής Κώστας Κωστής. «Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή το ίδρυμα να ενισχύσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο και την παρουσία του στην ελληνική πολιτισμική πραγματικότητα και να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις ενός κόσμου που αλλάζει ταχύτατα», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας και του Δ.Σ. του ΜΙΕΤ Γκίκας Χαρδούβελης, τόνισε πως «Το ΜΙΕΤ σήμερα αλλάζει σελίδα. Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τον Κώστα Κωστή. Είμαστε βέβαιοι ότι με τις γνώσεις και την εκτενή εμπειρία του, θα οδηγήσει το ΜΙΕΤ στη νέα εποχή. Το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Εθνικής Τράπεζας, θα πράξει ό,τι απαιτείται, για να στηρίξει το έργο του». Συμπλήρωσε επίσης πως «θέλω εκ μέρους όλου του Δ.Σ. του ΜΙΕΤ, να ευχαριστήσω την Ασπασία Λούβη για τη μέγιστη συμβολή της στον εκσυγχρονισμό του ΜΙΕΤ, στις δύσκολες συνθήκες της τελευταίας περιόδου. Το εκσυγχρονισμένο πλέον ΜΙΕΤ, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής, διευρύνει το κοινό του και συνεχίζει να στηρίζει και να αναδεικνύει τον ελληνικό  πολιτισμό, τα ελληνικά γράμματα, την παιδεία και την έρευνα».

Ποιος είναι ο Κώστας Κωστής

Ο Κώστας Κωστής σπούδασε στο ΕΚΠΑ και στη συνέχεια στην Ecole des hautes etudes en sciences sociales στο Παρίσι, όπου έκανε τη διδακτορική του διατριβή. Στη συνέχεια δίδαξε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Αθηνών και από το 2000 είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ιδίου πανεπιστημίου.

Κατά το διάστημα 2006-2009 κατείχε την Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών στην Ecole des hautes etudes en sciences sociales στο Παρίσι, ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε Σύμβουλος Διοίκησης Alpha Bank. Τα βιβλία του είναι τα εξής: Στον καιρό της πανώλης (1995), Η ιστορία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (1914-1940) (2003), Τα κακομαθημένα παιδιά της ιστορίας (2013), Κράτος και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Η ιστορία του Αλουμινίου της Ελλάδος (2013), O πλούτος της Ελλάδας. Η ελληνική οικονομία κατά τον 20 και 21ο αιώνα (2019).

Με πληροφορίες από booksjournal

ΠΗΓΗ

About the author call_made

Νίκος Γεωργακόπουλος

Ο Νίκος Γεωργακόπουλος είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και βρίσκεται στον χώρο απο το 1989 . Με μακρά εμπειρία σε σταθμούς των FM και αργότερα σε διάφορα web ραδιόφωνα. Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση ραδιοφωνικού παραγωγού. Απο το 2014 μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού www.simpleradio.gr . Επίσης , αναλαμβάνει την κατασκευή ιστοσελίδων σε περιβάλλον WordPress και την δημιουργία ραδιοφωνικών και ηχητικών spots .

More posts

Be the first to leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέα podcasts. Ανεβάστε τα podcast σας στην πλατφόρμα μας και δείτε τα να απογειώνονται !

0%

Συνδεθείτε για να απολαύσετε τα πλήρη πλεονεκτήματα

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να συνεχίσετε.

LoginRegister

Απολαύστε το πλήρες πλεονέκτημα της premium πρόσβασης.

Go premiumLogin

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation