Listeners:
Top listeners:
SUN AND SEA 1 Γιάννα Γκαλούφα
SUN AND SEA Γιάννα Γκαλούφα
Χαρούλα Αλεξίου αφιέρωμα. Θεόφιλος Δεμερτζής
Μαζί με τον Γιώργο Βούλγαρη (Back to the future) Νίκος Γεωργακόπουλος
Back to the future 22/6/2023 Νίκος Γεωργακόπουλος
Happy Holiday - 22/6/23 Γιάννα Γκαλούφα
TV music - here today 20/6/2023 Γιάννα Γκαλούφα
Sources of Desire 2-6-2023 Θεόφιλος Δεμερτζής
Back to the future 8/6/2023 Νίκος Γεωργακόπουλος
SIMPLERADIO-GOLDENOLDIES 31-5-23 TINA TURNER Στέλιος Σοφιανόπουλος
News Νίκος Γεωργακόπουλος 6 Σεπτεμβρίου, 2023
Οργή και απέραντη θλίψη προκαλούν οι μαρτυρίες των επιβατών του Blue Horizon που παρακολουθούσαν σε απόγνωση το αποτρόπαιο περιστατικό, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε αμέσως μετά τόσο το πλήρωμα όσο και ο καπετάνιος
Πληθαίνουν οι μαρτυρίες για τον αποτρόπαιο θάνατο του 36χρονου στον Πειραιά ο οποίος σπρώχτηκε στη θάλασσα από μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon».
Συγκεκριμένα, μια γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού βρισκόταν στο πλοίο «Έλυρος» στον Πειραιά σε κοντινή απόσταση από το «Blue Horizon».
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η ίδια αναφέρει ότι βγήκε στο κατάστρωμα του πλοίου να κάνει ένα τσιγάρο και βεβαιώνει ότι είδε τα πάντα «από πάρα πολύ κοντά».
«Είδα τρία άτομα, ο ένας ήταν πιο μέσα, και είδα και τον 36χρονο να τον σπρώχνουν. Μου έκανε εντύπωση και λέω τι συμβαίνει. Τον έσπρωξαν τρεις-τέσσερις φορές και ξαφνικά η μπουκαπόρτα ανεβαίνει και ο άνθρωπος πέφτει στη θάλασσα. Όταν άρχισαν τα απόνερα να ηρεμούν, βλέπω τον άνθρωπο και κατάλαβα ότι πέθανε», είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «ένας κύριος που ήταν δίπλα μου μας είπε πως άκουσε ότι του λέγανε “όξω ρε!“».
Άλλοι μάρτυρες που βρίσκονταν στο σημείο, μιλώντας στην «Καθημερινή» δίνουν την εικόνα της απουσίας του λιμενικού την ώρα του τραγικού συμβάντος.
«Ο κόσμος πάνω φώναζε “ρε παιδιά, τον άνθρωπο!”. Δεν σταμάτησε το καράβι. Δεν θέλησε με τίποτα να κάνει κράτει», λένε μάρτυρες τονίζοντας ότι ο 36χρονος «ήταν ήδη 15 λεπτά μέσα στη θάλασσα, πριν από την ανάσυρση. Μόνο ένα μικρό μέρος του σώματός του διακρινόταν να επιπλέει μπρούμυτα».
Η μόνη απόπειρα διάσωσης σε αυτό το διάστημα φέρεται να ήταν ένα σωσίβιο που ρίχτηκε από το κοντινό πλοίο «Έλυρος».
«Δύο λεπτά μέσα στα απόνερα, την ώρα που γκαζώνει το καράβι και βγάζει αφρό πίσω, δεν ζει άνθρωπος. Έχεις τελειώσει, όσο καλός κολυμβητής και αν είσαι. Η δίνη είναι σαν πλυντήριο», ανέφερε άλλος.
Την ίδια στιγμή, επιβάτης του πλοίου «Blue Horizon», μιλώντας στην ΕΡΤ, κατήγγειλε ότι τον 36χρονο «τον έσπρωχνε ο τύπος με το λευκό πουκάμισο και τα διακριτικά στους ώμους. Ύπαρχος είναι, δεν ξέρω».
«Έκανε δύο-τρεις προσπάθειες ο άλλος να μπει μέσα στο πλοίο, αλλά τον έσπρωχνε, την ώρα που ξεκίναγε ο καταπέλτης να φεύγει» συμπλήρωσε.
Οι επιβάτες, όπως είπε, φώναζαν «τι κάνεις, τι κάνεις» αλλά αυτό δεν φάνηκε να αποθαρρύνει τον εργαζόμενο.
Όταν τελικώς ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα, ο άνδρας – σύμφωνα με τον μάρτυρα – τον κοίταξε «ψυχρά» και δεν επιχείρησε να τον βοηθήσει, αλλά είπε πως το πλοίο φεύγει.
«Κοιτάς ψυχρά έναν άνθρωπο και την ώρα που τον παίρνει η δίνη της προπέλας λες φεύγουμε» σημείωσε, ειδικότερα ο επιβάτης. «Τίποτα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα».
About the author call_made
Ο Νίκος Γεωργακόπουλος είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και βρίσκεται στον χώρο απο το 1989 . Με μακρά εμπειρία σε σταθμούς των FM και αργότερα σε διάφορα web ραδιόφωνα. Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση ραδιοφωνικού παραγωγού. Απο το 2014 μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού www.simpleradio.gr . Επίσης , αναλαμβάνει την κατασκευή ιστοσελίδων σε περιβάλλον WordPress και την δημιουργία ραδιοφωνικών και ηχητικών spots .
Νέα podcasts. Ανεβάστε τα podcast σας στην πλατφόρμα μας και δείτε τα να απογειώνονται !
Copyright 2023@Simple Podcasts
Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.
✖
Be the first to leave a comment