Background

Στη Λέσβο ξένοι παρατηρητές για την ανοιξιάτικη μετανάστευση των πουλιών

Στη δυτική Λέσβο την περίοδο αυτή βρίσκονται πολλοί ξένοι παρατηρητές πουλιών

Σε κορυφαίο προορισμό παρατήρησης πουλιών εξελίσσεται η Λέσβος, την στιγμή που πολλοί ξένοι παρατηρητές συρρέουν στο νησί για την ανοιξιάτικη μετανάστευση.

Η περίοδος που διανύουμε θεωρείται η καλύτερη για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο.Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης για την αξία των υγροτόπων της δυτικής Λέσβου και οι εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών από τα στελέχη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Στη δυτική Λέσβο την περίοδο αυτή βρίσκονται πολλοί ξένοι παρατηρητές πουλιών ενώ οι ειδικοί επιστήμονες του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής συμβάλλουν στην έγκυρη ενημέρωσή τους με τη συγκέντρωση και δημοσιοποίηση επικαιροποιημένων στοιχείων για τα είδη που παρατηρούνται σε κάθε θέση.

Όπως σημειώνει ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καθηγητής Νίκος Ζούρος, «με την παροχή πληροφοριών για τις θέσεις παρατήρησης πουλιών και τα είδη της ορνιθοπανίδας που μπορούν να παρατηρηθούν σε καθημερινή βάση, η Λέσβος αναδεικνύεται και πάλι σε κορυφαίο προορισμό παρατήρησης πουλιών με στόχο την προσέλκυση ορνιθοπαρατηρητών και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού».

Η Λέσβος, κορυφαίος προορισμός παρατήρησης πουλιών Facebook Twitter
Φωτ.: Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου Λέσβου

Λέσβος: Νέα εξόρμηση παρατήρησης προγραμματίζεται να γίνει την Κυριακή 30 Απριλίου

Κατά τις απογευματινές εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών στους υγροτόπους του Κόλπου Καλλονής, οι συμμετέχοντες αξιοποίησαν τον ειδικό εξοπλισμό και έκαναν χρήση των παρατηρητηρίων ορνιθοπανίδας που πρόσφατα ανακαινίσθηκαν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Όπως κατέγραψαν, είδαν δεκάδες καλαμοκανάδες, αβοκέτες, μαχητές και λασπότρυγγες, αρκετούς μαυροπελαργούς, λευκοπελαργούς και καστανόπαπιες και άτομα από πιο σπάνια είδη όπως η αγκαθοκαλημάνα, η χαλκόκοτα και η λιμόζα. Ακόμη παρατηρήθηκαν μικρότερα πουλιά όπως διάφορα είδη από χελιδόνια και σταχτάρες, καστανολαίμηδες κ.ά.

Νέα εξόρμηση παρατήρησης προγραμματίζεται να γίνει την Κυριακή 30 Απριλίου. Στόχος να παρατηρηθούν καλαμοκανάδες, αβοκέτες, μαυροπελαργούς, λευκοπελαργούς, μαχητές, διάφορα είδη από τα γλαρόνια (αργυρογλάρονα) αλλά και διάφορα είδη που φέρνει ο άστατος καιρός των τελευταίων ημερών.

Η Λέσβος, κορυφαίος προορισμός παρατήρησης πουλιών Facebook Twitter
Φωτ.: Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου Λέσβου

Η εξόρμηση εντάσσεται στις δράσεις για τους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου που υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» με φορέα υλοποίησης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. «Για το έτος που διανύουμε προγραμματίζονται εκτός από εξορμήσεις για το κοινό, επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, διακίνηση ενημερωτικού και εκπαιδευτικού υλικού και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

Η Λέσβος, κορυφαίος προορισμός παρατήρησης πουλιών Facebook Twitter
Φωτ.: Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου Λέσβου

Η λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής και οι δράσεις ανάδειξης των υγροτόπων της Λέσβου πραγματοποιούνται στα πλαίσια Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου» λέει ο Νίκος Ζούρος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ

About the author call_made

Νίκος Γεωργακόπουλος

Ο Νίκος Γεωργακόπουλος είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και βρίσκεται στον χώρο απο το 1989 . Με μακρά εμπειρία σε σταθμούς των FM και αργότερα σε διάφορα web ραδιόφωνα. Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση ραδιοφωνικού παραγωγού. Απο το 2014 μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού www.simpleradio.gr . Επίσης , αναλαμβάνει την κατασκευή ιστοσελίδων σε περιβάλλον WordPress και την δημιουργία ραδιοφωνικών και ηχητικών spots .

More posts

Be the first to leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέα podcasts. Ανεβάστε τα podcast σας στην πλατφόρμα μας και δείτε τα να απογειώνονται !

0%

Συνδεθείτε για να απολαύσετε τα πλήρη πλεονεκτήματα

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να συνεχίσετε.

LoginRegister

Απολαύστε το πλήρες πλεονέκτημα της premium πρόσβασης.

Go premiumLogin

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation