Background

Φλόριντα: Ακυρώθηκε φεστιβάλ pride γιατί απαγορεύτηκαν οι ανήλικοι

Στο πλαίσιο του νέου νομοθετήματος που προωθείται για τα drag shows

Αξιωματούχοι σε μια πόλη της νοτιοανατολικής Φλόριντα απαγόρευσαν σε φεστιβάλ pride την παρουσία ανηλίκων και επέβαλαν ηλικιακούς περιορισμούς, οδηγώντας στην απόφαση των διοργανωτών να ακυρωθεί η εκδήλωση.

Η Pride Alliance of the Treasure Coast, μια ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση με έδρα τη Φλόριντα, εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι μετά από αρκετές συζητήσεις με τους αξιωματούχους του Πορτ Σαιντ Λούσι, το Pridefest δεν είχε νόημα να διεξαχθεί αφού θα έπρεπε να περιοριστεί σε συμμετέχοντες ηλικίας 21 ετών και άνω.

Το περιστατικό σημειώθηκε εν αναμονή ενός νέου νόμου του κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις που αποσκοπεί στο να κρατήσει τα παιδιά μακριά από τα drag shows. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, που είναι έτοιμη να υπογραφεί από τον κυβερνήτη, οι αξιωματούχοι της πόλης επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ pride, αλλά απαίτησαν από όλους τους παρευρισκόμενους να είναι 21 ετών ή μεγαλύτεροι λόγω της σεξουαλικής φύσης των παραστάσεων, που συνηθίζονται κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, όπως αναφέρθηκε. 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Φλόριντα έστειλε στον Ρον Ντε Σάντις νομοσχέδιο που θα απαγορεύει σε παιδιά και γενικά ανήλικους, να παρακολουθούν συγκεκριμένες παραστάσεις, οι οποίες φέρεται να απευθύνονται σε ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων των drag shows.

Το νομοσχέδιο προσδιορίζει τις «ζωντανές παραστάσεις ενηλίκων» ως «κάθε σόου, έκθεση ή άλλη παρουσίαση που πραγματοποιείται μπροστά σε ζωντανό κοινό και απεικονίζει ή προσομοιώνει εν όλω ή εν μέρει γυμνό, σεξουαλική συμπεριφορά, σεξουαλική διέγερση, συγκεκριμένες σεξουαλικές δραστηριότητες, άσεμνη συμπεριφορά ή άσεμνη έκθεση προσθετικών ή απομιμήσεων γεννητικών οργάνων ή στήθους». Αυτοί οι κανόνες καθιστούν την πλειονότητα των pride parade απαγορευτική για ανήλικους. 

Αντί να ευθυγραμμιστούν με τις νέες απαιτήσεις, οι διοργανωτές του pridefest, η οργάνωση Pride Alliance of the Treasure Coast, με ανάρτηση στο Facebook ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει εντελώς το pride.  

«Είμαστε προφανώς αναστατωμένοι και απογοητευμένοι που φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Με λύπη μας ανακοινώνουμε επίσης ότι θα πρέπει να ακυρώσουμε τα σχέδιά μας για να επαναφέρουμε την αγαπημένη μας παρέλαση», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ

About the author call_made

Νίκος Γεωργακόπουλος

Ο Νίκος Γεωργακόπουλος είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και βρίσκεται στον χώρο απο το 1989 . Με μακρά εμπειρία σε σταθμούς των FM και αργότερα σε διάφορα web ραδιόφωνα. Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση ραδιοφωνικού παραγωγού. Απο το 2014 μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού www.simpleradio.gr . Επίσης , αναλαμβάνει την κατασκευή ιστοσελίδων σε περιβάλλον WordPress και την δημιουργία ραδιοφωνικών και ηχητικών spots .

More posts

Be the first to leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέα podcasts. Ανεβάστε τα podcast σας στην πλατφόρμα μας και δείτε τα να απογειώνονται !

0%

Συνδεθείτε για να απολαύσετε τα πλήρη πλεονεκτήματα

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να συνεχίσετε.

LoginRegister

Απολαύστε το πλήρες πλεονέκτημα της premium πρόσβασης.

Go premiumLogin

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation