Background

Avenue: Ένας «κοιμώμενος γίγαντας» επιστρέφει στη γαστρονομική ζωή της Θεσσαλονίκης

 

Οι μέρες που το εμβληματικό Restaurant & Bar επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη έμενε κλειστό έχουν πλέον περάσει και μια νέα ενέργεια έχει αρχίσει να κυκλοφορεί επί της Νέας Παραλίας. Το εμβληματικό κτίριο-φιλέτο που τελευταία φορά λειτούργησε το 2013 ως Maison Crystal, επανασυστήνεται στο γαστρονομικό κοινό με νέο όνομα «Avenue» και κυρίως διάθεση για ένα μοναδικό ταξίδι με μεσογειακές γεύσεις, ξεχωριστά κοκτέιλ και κρασιά, πάνω από όλα όμως με τα ξεχωριστά συναισθήματα που γεννιούνται από τη θέα του Θερμαϊκού.

Μια ξεχωριστή τοποθεσία, έκτασης τριών στρεμμάτων έχει βάλει σκοπό να επιστρέψει στην καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης (και όχι μόνο).

Χρειάστηκαν ουσιαστικά 10 χρόνια για να επιστρέψει ο επιβλητικός αυτός χώρος στην καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης, ένα μέρος που μέχρι το 2003 λειτουργούσε ως δημοτικό αναψυκτήριο με όνομα «Θεσσαλονίκη Παλλάς», δίνοντας ύστερα τη θέση του στο τότε γνωστό «Interni» το οποίο όμως με τη σειρά του έκλεισε το 2009 και έδωσε τη θέση του στο «Maison Crystal» που ήταν η τελευταία ονομασία του μέχρι εσχάτως.

Avenue: Ένας «κοιμώμενος γίγαντας» επιστρέφει στη γαστρονομική ζωή της Θεσσαλονίκης

Ο Θερμαϊκός «πιάτο», ένας κήπος-όνειρο

Ποιος είπε ότι μόνο στον Λευκό Πύργο η θέα είναι ανυπέρβλητη; Μια επίσκεψη στο νεοσύστατο Restaurant & Bar στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και η εικόνα του Θερμαϊκού είναι πραγματικά ένα αδιαπραγμάτευτα γοητευτικό χάρη στην μοναδική εμπειρία που βιώνει κανείς κατά την παραμονή του στο «Avenue».

Μια θέα που έχει ξεχωριστή αισθητική για κάθε ώρα της ημέρας, είτε πρόκειται να πιείς καφέ όσο έχει ακόμα ήλιο, είτε απολαμβάνεις τις μεσογειακές γεύσεις ή τα ποτά με φόντο το πέπλο της νύχτας.

Πέραν αυτού, εξαιρετικό ατού αποτελεί η ανοιχτή κουζίνα καθώς μπορεί ο καθένας να απολαύσει το ξεχωριστό θέαμα της προετοιμασίας των μεσογειακών γεύσεων δημιουργώντας του έξτρα ανυπομονησία για την παραγγελία του. Την ίδια στιγμή το open bar σε εμπνέει να καθίσεις και να απολαύσεις μερικά από τα αμέτρητα cocktails του μενού, με την κάβα από επιλεγμένα κρασιά του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα συμπληρώνει ιδανικά την μοναδική αυτή εμπειρία.

Avenue: Ένας «κοιμώμενος γίγαντας» επιστρέφει στη γαστρονομική ζωή της Θεσσαλονίκης

Σε περιπτώσεις που ο καιρός είναι σύμμαχος, ο ανοιχτός εξωτερικός χώρος προσφέρεται για ένα πέρασμα από τον κήπο κάνοντας έναν μοναδικό περίπατο στο χώρο έκτασης 2,3 στρεμμάτων. Σε αυτόν το χώρο τα δύο ειδικά διαμορφωμένα μπαρ, δεσπόζουν για όποιον επιθυμεί να απολαύσει τον καφέ, το φαγητό και το ποτό του. Η ολοκληρωμένη εμπειρία από το «Avenue» συμπληρώνεται με μουσικές εκδηλώσεις με resident και guest DJ’s, καθώς και live events που πραγματοποιούνται στους χώρους του.

Avenue: Ένας «κοιμώμενος γίγαντας» επιστρέφει στη γαστρονομική ζωή της Θεσσαλονίκης

Η νέα εποχή του Avenue έχει ξεκινήσει και η ανανεωμένη εστιατορική άφιξη στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης έχει φέρει νέο αέρα στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εκεί όπου η ανυπέρβλητη θέα του Θερμαϊκού αναβαθμίζεται σε κάθε στιγμή της μέρας και της νύχτας, παρέα με τη μοντέρνα μεσογειακή γαστρονομία.

ΠΗΓΗ

About the author call_made

Νίκος Γεωργακόπουλος

Ο Νίκος Γεωργακόπουλος είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και βρίσκεται στον χώρο απο το 1989 . Με μακρά εμπειρία σε σταθμούς των FM και αργότερα σε διάφορα web ραδιόφωνα. Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση ραδιοφωνικού παραγωγού. Απο το 2014 μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού www.simpleradio.gr . Επίσης , αναλαμβάνει την κατασκευή ιστοσελίδων σε περιβάλλον WordPress και την δημιουργία ραδιοφωνικών και ηχητικών spots .

More posts

Be the first to leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέα podcasts. Ανεβάστε τα podcast σας στην πλατφόρμα μας και δείτε τα να απογειώνονται !

0%

Συνδεθείτε για να απολαύσετε τα πλήρη πλεονεκτήματα

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να συνεχίσετε.

LoginRegister

Απολαύστε το πλήρες πλεονέκτημα της premium πρόσβασης.

Go premiumLogin

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation