Background

Bono και Gavin Friday δημιουργούν ταινία κινουμένων σχεδίων για το παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος»

Η εικονογράφηση της ταινίας βασίζεται στα σχέδια του Bono.

Η Max και το Cartoon Network έδωσαν το πράσινο φως για την παραγωγή μίας ταινίας κινουμένων σχεδίων για το αγαπημένο κλασικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος», σε μουσική και αφήγηση του Gavin Friday και εικονογράφηση βασισμένη σε πρωτότυπα σχέδια του Bono των U2.

Η ταινία μεταμορφώνει το πολυαγαπημένο συμφωνικό παραμύθι για παιδιά του Σεργκέι Προκόφιεφ σε ένα μαγευτικό και σύγχρονο οπτικοακουστικό αριστούργημα που πραγματεύεται τα θέματα της ενηλικίωσης, της απώλειας, του θάρρους, της μεταμόρφωσης και της σχέσης μας με τη φύση.

Η ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους αναμένεται να κάνει πρεμιέρα αργότερα φέτος και αποτελεί μέρος μίας συνεχιζόμενης συνεργασίας με το Irish Hospice Foundation.

Διαφήμιση

Επικεφαλής του εγχειρήματος είναι ο μουσικός και συνθέτης Gavin Friday, ο οποίος αφηγείται το διασκευασμένο κλασικό παραμύθι με τη συνοδεία της ορχήστρας Friday Seezer Ensemble να παίζει τη μουσική του Προκόφιεφ, σε νέα ενορχήστρωση του Maurice Seezer και του Gavin Friday.

Η εικονογράφηση ολόκληρης της ταινίας βασίζεται σε πρωτότυπες εικονογραφήσεις του μακροχρόνιου φίλου και συνεργάτη του Gavin Friday, Bono, από το ομώνυμο βιβλίο του.

Διαθέτοντας μία ιδιαίτερη αντιπαράθεση του παραδοσιακού χειροποίητου 2D animation σε συνδυασμό με έναν φυσικό κόσμο που έχει κατασκευαστεί με σκηνικά, η διασκευή του κλασικού αυτού παραμυθιού ακολουθεί τον 12χρονο Πέτρο που πενθεί για την απώλεια ενός από τους γονείς του και βρίσκεται πλέον υπό τη φροντίδα του παππού του.

Όταν ακούει ιστορίες για έναν λύκο που κυκλοφορεί ελεύθερος, ο Πέτρο αποφασίζει να εξερευνήσει το απέραντο λιβάδι και το δάσος που βρίσκεται κοντά του για να προσπαθήσει να βρει ο ίδιος τον λύκο. Κατά μήκος της διαδρομής του συναντά πλάσματα που τον βοηθούν στην αναζήτησή του, ενώ έρχεται αντιμέτωπος με κυνηγούς που έχουν ως στόχο να κερδίσουν ένα βραβείο για τη σύλληψη του λύκου.

«Τα μηνύματα της επαγρύπνησης, της γενναιότητας και της ανθεκτικότητας που αποτελούσαν τον πυρήνα της αρχικής μουσικής συμφωνίας εξακολουθούν να υπάρχουν σε όλη τη δική μας ερμηνεία, αλλά μετατρέπουμε ένα παραδοσιακό παραμύθι σε μια μοναδική διασκευή που περιλαμβάνει επίσης το θέμα της απώλειας, της λύτρωσης και της ανάκαμψης», δηλώνουν ο Gavin Friday και ο Bono.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η εκδοχή του “Πέτρου και του Λύκου” θα γίνει βάλσαμο για κάθε παιδί που έχει να αντιμετωπίσει την απώλεια, εκθέτοντάς το παράλληλα και γοητεύοντάς το στον υπέροχο και μουσικό κόσμο του Προκόφιεφ», προσθέτουν.

Ο Πέτρος και ο Λύκος - Peter and the Wolf

Η ταινία σχεδιάστηκε αρχικά από τον Gavin Friday και τον Bono το 2003 για την υποστήριξη του Irish Hospice Foundation (IHF), μίας εθνικής φιλανθρωπικής οργάνωσης που προσφέρει υποστήριξη σε όσους έρχονται αντιμέτωποι με τον θάνατο, τη θλίψη και το πένθος.

Η ομάδα της ταινίας «Ο Πέτρος και ο Λύκος» συνεργάστηκε στενά με το Irish Hospice Foundation σε αυτήν την ταινία, με το IHF να παρέχει συμβουλές σχετικά με τον καλύτερο τρόπο αναπαράστασης με αυθεντικότητα και στοχασμό των ευαίσθητων θεμάτων της ιστορίας που αφορούν το πένθος και την απώλεια.

Όταν συναντάμε τον Πέτρο, είναι ένας αγχωμένος έφηβος, αλλά στην πορεία της ιστορίας, εμφανίζεται μία ανάλαφρη πλευρά του μαζί με την επινοητικότητα και την αποφασιστικότητά του, ώστε να αποκαλυφθεί μία στοχαστική και πολύ ανθρώπινη πτυχή του.

Κάθε χαρακτήρας σε αυτή την εκδοχή του «Πέτρου και του Λύκου» αντιπροσωπεύει διαφορετικές πτυχές του Πέτρου, με τον Λύκο να αντιπροσωπεύει τη σχέση του με τη θλίψη και το άγνωστο, τον παππού του να αντιπροσωπεύει τη σύνδεσή του με την οικογένεια και τα πλάσματα του δάσους να ενσαρκώνουν την κωμωδία, την αφέλεια και τα ανέμελα χαρακτηριστικά της παιδικής ηλικίας.

Για να αντικατοπτρίσει τη μοναδική φύση της ταινίας, η Blink Industries ανέπτυξε μία μικτή προσέγγιση για την παραγωγή του «Ο Πέτρος και ο Λύκος», η οποία αγκάλιασε τις 2D ρίζες των αρχικών σχεδίων του Bono, δημιουργώντας παράλληλα έναν απτό, καθηλωτικό και ατμοσφαιρικό κόσμο για τον Πέτρο και τους συντρόφους του.

Η μονοχρωματική απόδοση της ταινίας αναδεικνύει τη διαχρονική ποιότητα του έργου.

Διαφήμιση

Σε συνεργασία με μία εκτεταμένη ομάδα κατασκευαστών μοντέλων, οι σκηνοθέτες Stephen McNally και Elliot Dear κατασκεύασαν και κινηματογράφησαν όλα τα περιβάλλοντα ως μινιατούρες στο στούντιο τους στο Λονδίνο, πριν συνθέσουν απρόσκοπτα το 2D χειροποίητο animation των χαρακτήρων στον κόσμο.

Μια έξυπνη αλληλεπίδραση των 2D σχεδίων με το φως και τη σκιά από τον φυσικό κόσμο συνδυάζει την αλληλεπίδραση μεταξύ των χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων και των περιβαλλόντων που έχουν κατασκευαστεί με μοντέλα.

Η αλχημεία της μαγείας και της νοσταλγίας του 2D animation και της χειροπιαστής και ζεστής ατμόσφαιρας των φυσικών σκηνικών δημιουργεί μία ταινία που μοιάζει εντελώς διαφορετική από οτιδήποτε άλλο.

ΠΗΓΗ

Tagged as:

About the author call_made

Νίκος Γεωργακόπουλος

Ο Νίκος Γεωργακόπουλος είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και βρίσκεται στον χώρο απο το 1989 . Με μακρά εμπειρία σε σταθμούς των FM και αργότερα σε διάφορα web ραδιόφωνα. Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση ραδιοφωνικού παραγωγού. Απο το 2014 μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού www.simpleradio.gr . Επίσης , αναλαμβάνει την κατασκευή ιστοσελίδων σε περιβάλλον WordPress και την δημιουργία ραδιοφωνικών και ηχητικών spots .

More posts

Be the first to leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέα podcasts. Ανεβάστε τα podcast σας στην πλατφόρμα μας και δείτε τα να απογειώνονται !

0%

Συνδεθείτε για να απολαύσετε τα πλήρη πλεονεκτήματα

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να συνεχίσετε.

LoginRegister

Απολαύστε το πλήρες πλεονέκτημα της premium πρόσβασης.

Go premiumLogin

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation